+36 1 878 0808 | +36 20 535 4842
Kezelési terv
A fogorvosi vizsgálat után felállítunk egy kezelési terv­et, amelyben részletesen leírjuk milyen kezeléseket kellene elvégezni és mennyibe kerül.

A konzultáció és kezelési terv elkészítése Nálunk ingyenes!
Vizsgálat, diagnosztika
Első alkalommal, amikor a fogorvosi rendelőnkbe látogat egy teljes szájüregi átvizsgálást végzünk, ami tartalmaz sztomatoonkológiai szűrést és fogazati vizsgálatot. Ilyenkor derülhet fény fogszuvasodásra, fogkőre, rosszul záródó fogpótlásokra.

Panoráma röntgen Érdemes készíteni egy panoráma röntgent, mert ezáltal egy átfogó képet kapunk a szájüreg egészéről.

Szájban nem látható elváltozásokat is felfedezhetünk (pl. gyökércsúcson levő cysta, elő nem tört bölcsességfog).

Ha egy adott foggal van panasz, akkor periapicalis felvételt is készíthetünk.

Implantáció tervezése során, impaktált bölcsességfogak műtéti eltávolítása miatt vagy állkapocsizületi betegségek végett gyakran készítettünk fej-nyak CT-t (Cone Beam CT). A Cone Beam CT-vel az egyes struktúrák külön-külön, rávetülések nélkül, több irányból is megjeleníthetők. Például oldalirányból vizsgálható az ízületi fej, anélkül, hogy az ellenoldali kondilus (vagy bármi más) rávetülne.

CT Torzítással nem kell számolni, a képek 1:1 méretarányából adódóan pedig pontos mérések végezhetők. Rétegfelvételeket állíthatunk elő sagittális, frontális és axiális nézetben, valamint 3D rekonstrukciót készíthetünk, mindemellett nemcsak a csont mennyiségéről, de a minőségéről is kapunk információt.

A hagyományos medical CT felvételekkel jelentős dózis érte a pácienst. Cone Beam CT-t használva ennek körülbelül 1%-a, ami nagyságrendileg már megegyezik a fogászatban eddig használt, hagyományos képalkotó eljárások sugárterhelésével.

A szkennelés CT-vel perceket vesz igénybe, míg CB-CT-vel 20-40 másodpercet, ráadásul a rekonstrukciós idő is rövidebb.

(Forrás: www.cbct.hu)
Jelentkezzen be hozzánk ingyenes konzultációnkra, hogy elkészíthessük kezelési tervét!
Tovább az online bejelentkezéshez!
Szolgáltatásaink